No 'slide' images have been detected!
How To Add Images To Your Slider
  1. View your project in edit mode by clicking the edit button.
  2. Import or drag and drop an image into your editor.
  3. Double click the image and in the popup menu change the filename to something that starts with 'slide'.
  4. Add as many images as you want and make sure to also change the filenames to something that starts with 'slide' (e.g. slide-2.jpg, slide-3.jpg).

Apple Mac Repair

Ανεξάρτητο Service και Τεχνική Υποστήριξη για τα Apple Mac, 7 Ημέρες την Εβδομάδα 10:00-20:00





macOS

Κυκλοφόρησε το πρώτο Κακόβουλο Λογισμικό για τα νέα Macs με επεξεργαστή Μ1!



Macs with Apple's M1 processor have only been around for a few months, but it didn't take long for hackers to start targeting the systems. Security researcher Patrick Wardle says he has found a malicious app that was created specifically for the powerful M1 chip.

He
wrote in a blog post that the Safari adware extension, which is called GoSearch22, was originally designed for Intel x86 processors. It appears to be a variant of the well-known Mac adware Pirrit. Wardle told Motherboard that the malware seems "fairly vanilla" — it collects user data and peppers the screen with illicit ads — but noted that its developers could update GoSearch22 with more harmful functions.

Although new Macs can still run apps designed for Intel x86 chips via emulation, many developers are creating native
M1 versions of their software. The existence of GoSearch22, Wardle wrote, "confirms malware/adware authors are indeed working to ensure their malicious creations are natively compatible with Apple’s latest hardware."

Wardle discovered the malware on
Alphabet-owned antivirus testing platform VirusTotal, where someone uploaded it in December. The researcher found that, although the platform's antivirus scanners flagged the x86 version of the adware as malicious, 15 percent of them didn't suspect the M1 version of GoSearch22 was malware. That suggests not all antivirus software is fully ready to root out malware designed for M1-based systems. Another researcher, Thomas Reed, told Wired that compiling software for "M1 can be as easy as flicking a switch in the project settings," so it seems hackers might not have to do much to adapt their malware for Apple's latest processor.

GoSearch22 was signed with an Apple developer ID in November, according to Wardle. However, Apple has revoked the adware's certificate, which will make it difficult for users to install it.

Πηγή:
https://www.engadget.com/hackers-are-already-targeting-macs-with-apples-m-1-chip-170440569.html

macOS Big Sur: Προσοχή μην αναβαθμίσετε προς το παρόν! Σοβαρό πρόβλημα σε αρκετά παλαιά MacBook Pro!



Σοβαρά προβλήματα αναφέρονται από χρήστες κάτα την αναβάθμιση των MacBook Pro στο νέο λειτουργικό macOS Big Sur.

Σύμφωνα με τις αναφορές κατά το update σε macOS Big Sur η διαδικασία κολλάει.

Βάσει των λεγομένων των χρηστών, κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης ο υπολογιστής προβάλλει μια μαύρη οθόνη και σταματάει να αποκρίνεται.

Οι συνδυασμοί πλήκτρων δεν λειτουργούν οπότε καθίσταται αδύνατη η είσοδος σε safe mode, όπως και η επαναφορά NVRAM και SMC.

Πρακτικά, ο χρήστης δεν έχει τρόπο να προσπεράσει την μαύρη οθόνη ή να επιστρέψει σε μια προηγούμενη κατάσταση.

Το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με επαναφορά μέσω πλήκτρων, ούτε με internet recovery και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να προσπεράσει κάποιος τη στατική, μαύρη εικόνα.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στα MacBook Pro 13″, μοντέλα μεταξύ late 2013 και mid 2014, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των χρηστών που τελικά το έχουν.

Το θέμα είναι πως αν και αρκετά παλιά μοντέλα, η Apple τα αναφέρει κανονικά στην λίστα των Η/Υ που υποστηρίζουν το macOS Big Sur: https://support.apple.com/kb/sp833?locale=en_US

Σύμφωνα με την Apple το θέμα έχει ήδη δοθεί προς διερεύνηση στην ομάδα των τεχνικών της εταιρείας.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ macOS CATALINA ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ;



Η Apple κυκλοφόρησε το macOS Catalina τον Οκτώβριο του 2019, αλλά με αρκετά προβλήματα.

Ακολουθούν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πριν αποφασίσετε να αναβαθμίσετε τα Macs της Εταιρείας σας σε Catalina.

ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΟ macOS Catalina;

Μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές στην Catalina είναι η έλλειψη υποστήριξης για εφαρμογές 32 bit. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τα εμπορικά προϊόντα, όπως παλαιότερες εκδόσεις του 1Password, VMware Fusion, Microsoft Office, Parallels και QuickBooks, αλλά και εφαρμογές 32 bit business-to-business που μπορεί να χρησιμοποιούνται στην εταιρεία σας.

Εάν ο τεχνικός IT σας εγκαταστήσει το Catalina σε ένα σύστημα που περιλαμβάνει εφαρμογές 32 bit, αυτές οι εφαρμογές δεν θα λειτουργούν πλέον. Οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν χωρίς αυτές ή η εταιρεία θα πρέπει να τις αντικαταστήσει με νεότερες. Ωστόσο, για κάποιες εφαρμογές παλαιές εμπορικές εφαρμογές, η αντικατάστασή τους δεν αποτελεί επιλογή επειδή δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις.

Οποιοδήποτε από αυτά τα ζητήματα μπορεί να επηρεάσει αρκετά την παραγωγικότητα. Εάν η μόνη βιώσιμη επιλογή της εταιρείας είναι να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις εφαρμογές 32 bit, δεν πρέπει να αναβαθμίσετε στο Catalina μέχρι να είστε έτοιμοι να τις αντικαταστήσετε.

Τα προϊόντα της Adobe ήταν ένα από τα διασημότερα θύματα του Catalina. Ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις του Photoshop, για παράδειγμα, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν 32 bit τεχνολογία. Ακόμη και οι εφαρμογές του Creative Cloud 2018 περιέχουν ορισμένα από αυτά τα στοιχεία. Η Adobe συνιστά στους οργανισμούς να δοκιμάσουν πλήρως αυτά τα προϊόντα στο Catalina, για να διασφαλίσουν ότι όλα θα λειτουργούν όπως αναμενόταν.

Το Catalina μπορεί επίσης να επηρεάσει τα λογισμικά ασφαλείας. Για παράδειγμα, για να εκτελέσετε σωστά το Symantec Endpoint Protection, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο την έκδοση 14.2 RU2 και για να εκτελέσετε το Sophos Endpoint, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την έκδοση 9.9.4 ή νεότερη έκδοση. Λόγω της νέας δομής δικαιωμάτων, το λειτουργικό σύστημα δεν θα ειδοποιεί τους χρήστες σχετικά με θέματα που σχετίζονται απειλές σε επίπεδο συστήματος. Οι εταιρείες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν σε Catalina θα πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν ότι τα λογισμικά ασφαλείας τους είναι πλήρως συμβατά με το λειτουργικό σύστημα.

Μια ακόμη ανησυχία είναι πως το Catalina κατακλύζει τους χρήστες με προτροπές που σχετίζονται με δικαιώματα, απαιτώντας τους να αποδεχθούν ή να αρνηθούν δικαιώματα σε πολλές εφαρμογές. Αυτό μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κόπωση, όπου οι χρήστες απλώς αποδέχονται τα πάντα εξ αιτίας του μεγάλου αριθμού προτροπών. Αυτό το ζήτημα μπορεί επίσης να οδηγήσει τους χρήστες να ακυρώσουν κατά λάθος τα δικαιώματα σε ορισμένες εφαρμογές, εμποδίζοντας τις εφαρμογές αυτές να λειτουργούν σωστά.

Επιπλέον, η νέα δομή δικαιωμάτων μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτοματοποιημένα scripts ή άλλα υπάρχοντα scripts, όπως Python ή AppleScript, που επηρεάζουν την παραγωγικότητα των χρηστών και των διαχειριστών. Ακόμη και οι πιο έμπειροι χρήστες θα μπορούσαν να πέσουν σε φαύλο κύκλου προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν θέματα που σχετίζονται με δικαιώματα.

Πολλές άλλες ανησυχίες έχουν εγερθεί με το Catalina, όπως προβλήματα κατά την εγκατάσταση, λάθη σύνδεσης, κακή απόδοση και μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Οι επαγγελματίες τεχνικοί πληροφορικής πρέπει να περιμένουν μέχρι το macOS Catalina να είναι πιο σταθερό πριν αναβαθμίσουν. Ακόμα και τότε, θα πρέπει να δοκιμάσουν πλήρως το λειτουργικό σύστημα για να βεβαιωθούν ότι θα υποστηρίξουν όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν για την άσκηση των δραστηριοτήτων της εκάστοτε επιχείρησης.

Αποκαλύφθηκαν εφαρμογές για Mac οι οποίες υποκλέπτουν τα δεδομένα του Web Browser και προσωπικά δεδομένα του Χρήστη!



Ένα πολύ σημαντικό κενό ασφαλείας αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες.

Μερικές από τις εφαρμογές στο App Store για Mac, συλλέγουν κρυφά τα δεδομένα των χρηστών και τα ανεβάζουν σε Analytics Servers χωρίς την άδεια των ανυποψίαστων χρηστών.

Δημοφιλείς εφαρμογές όπως οι Dr. Unarchiver και Dr. Cleanerand, καθώς και άλλες εφαρμογές της εταιρείας ανάπτυξης "Trend Micro Inc.", συλλέγουν και ανεβάζουν πληροφορίες των χρηστών στους servers τους, από το ιστορικό των Safari, Google Chrome και Firefox.

Όλα αυτά μέσω πρόσβασης στον Φάκελλο του Χρήστη (macOS Home Directory).

Οι "πονηρές" αυτές εφαρμογές συλλέγουν δεδομένα κι από άλλα εγκατεστημένα apps εντός του συστήματος, στα οποία ξεκινάει η περισυλλογή μόλις τα εκκινήσετε, σύμφωνα με το 9to5Mac. Το πρόβλημα εντοπίστηκε αρχικά από χρήστη του Malwarebytes forum.

Οι αναφορές επιβεβαιώθηκαν από το 9to5Mac, όταν μετά από εγκατάσταση της εφαρμογής Dr. Unarchiver και σκαναρίσματος του home directory μέσω του "Quick Clean Junk Files", η εφαρμογή ξεκίνησε να συλλέγει σωρεία από περιττές πληροφορίες.

Αυτές περιείχαν δεδομένα από διάφορους browsers, αποκλειστικά αρχεία από πρόσφατα Google searches και έναν πλήρη κατάλογο από όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές που υπάρχουν στο σύστημα (συμπεριλαμβανομένων Code Signatures, εάν είναι ή όχι συμβατές με 64-bit και πληροφορίες σχετικά με το από που έγινε το download).

Κατά την διάρκεια της έρευνας, το Dr. Unarchiver ήταν η 12η δημοφιλέστερη εφαρμογή στο Αμερικάνικο Mac App Store, αλλά πλέον το έχουν αποσύρει από την αρχική σελίδα.

Ενώ το macOS Mojave έρχεται για να βελτιώσει την ασφάλεια σχετικά με τις εφαρμογές που έχουν πρόσβαση στο Home Directory, η διαδικασία ελέγχου του Store θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί την συγκεκριμένη παραβίαση περί ασφάλειας του χρήστη και να μην είχε επιτρέψει την κυκλοφορία των εφαρμογών στο Mac App Store.

Επιπλέον τα νέα αυτά αμαυρώνουν την φήμη του Αμερικανικού κολοσσού, καθώς η Apple θα έπρεπε να παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια από την στιγμή που έχει πιο αυστηρή προσέγγιση σε ότι αφορά τις εφαρμογές, τουλάχιστον σε σύγκριση με την προσέγγιση της Google.

Τα νέα αυτά έρχονται μετά την αποκάλυψη πως μια άλλη διάσημη εφαρμογή του Apple Mac App Store, το Adware Doctor, ήταν τελικά ένα μυστικό spyware το οποίο έστελνε το ιστορικό του browser στην Κίνα.

Προτού αφαιρεθεί, το Adware Doctor (αξίας 4,99$) ήταν 5ο στην λίστα με τις επί πληρωμή εφαρμογές του App Store.

Η εφαρμογή είχε λάβει πάνω από 6000 βαθμολογήσεις 5 Αστέρων, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο οι θετικές βαθμολογήσεις ήταν πραγματικές.

"Time Machine Server Pro" - Έως 10 φoρές Ταχύτερα Time Machine Backups!




Έως 10 φoρές Ταχύτερα Time Machine Backups!

Αυτόματα Backups από Mac, Windows PC, iOS, Android και Linux!

Εγκαθίσταται στο PC σας (Desktop, Laptop, Netbook) με όποιο συνδιασμό Σκληρών Δίσκων επιθυμείτε!

TV Media Center, Media Streaming Server, File Server, Download Server και Torrent Server!

Φθηνότερο και πιο επεκτάσιμο από το καταργηθέν Time Capsule της Apple!

Με Απεριόριστη Δωρεάν Υποστήριξη, 7 ημέρες την εβδομάδα!

Screenshots

http://timemachineserverpro.gr